JK - UFOtur påsken 2010.

JK-gjengen.

Årets påsketur gikk til JK (Jan Kjellström’s Trophy) i syd-vest England. Vi hadde en gjeng fra Halden på plass som her forteller sin begivenhetsriketur med tidlige morgener, shopping, slemme bankautomater, fult av leire, morsom orientering og ikke minst en aldri så liten tur i samtale med politiet.

Avreise var onsdag morgen klokken (drit-tidlig) 04.00 hjemmefra. Fly fra Rygge til Stansted i London.
Vi leide minibuss på hele turen og den stod klar på Stansted. Vi dro raskt fra flyplassen til Notting Hill nær sentrum av London. Overnatting i Notting Hill: 4-in-one bedroom, very kozy. Løping i Hyde park tidlig torsdag morgen.
Shopping i Oxford street i London. Sigthseing på Trafalgar square, Piccadilly Circus, Buckingham Palace, Madam Tussau, Themsen etc.

Ved avreise fra hotellet i London rusler Jan bort til nærmeste Minibank for å ta ut penger på bank-kortet, men det skulle han ikke gjort for det forsvant til stor fortvilelse inn i en meget sulten bankautomat. Gina Finsrud stilte opp og berget økonomien på turen. Takk skal du ha!

Etter to begivenhetsrike dager i London var det bare å justere inn GPS’n til Gustavsen for en rask biltur mot JK og overnatting i Barnstaple. Vi sneglet oss fremover i påskeutfarten og var rimelig fornøyde når vi kom frem til et knall overnattingssted. Middagene var supre og kjøpesenteret ved siden av var åpent døgnet rundt.

Første løpet var park sprint i og rundt Bricton Park og College. Vårsola skinte og beina føyk av gårde på det grønne gresset. Flott parkorientering/gateorientering hvor det gjaldt å være spesielt våken i mellom alle husene med hager og gjerder. Resultater: http://www.siresults.co.uk/2010/JK/day1/index.html

Andre løpet var Dag 1 av JK 2-dagers. Dette var vinkelorientering, leire og krevende orientering uten noe særlig høydekurver å holde seg til. Svært nedsatt løpbarhet med høye km-tider. Dette kaller vi et skikkelig mud-race. Det tok en time å skylle ut den verste delen av all den Syd Engelske leira. Vi fikk heldigvis topp service på hotellet med vask og tørk av tøy. Resultater: http://www.siresults.co.uk/2010/JK/day2/index.html

Tredje løpet var Dag-2 av JK 2-dagers. Dette var kyst orientering, med svært detaljert kurvebilde, god sikt og mye stier på kryss og tvers. Raskt underlag med mye bomming, men det var en solrik dag og beina føltes lette. Resultater: http://www.siresults.co.uk/2010/JK/day3/index.html

Sammenlagt resultater: http://www.siresults.co.uk/2010/JK/overall/index.html

Fjerde løpet var stafett i samme område som dagen før. Erfaringen med terrenget dagen før gjorde at feilprosenten minsket og alle gjennomførte flotte etapper. Ungdommene hadde tre superløp og gamle-gutta (M120+) måtte kjempe for å hevde seg litt de også. Jeg vil spesielt fremheve de yngste jentene Synnøve Gustavsen og Gina Granstedt som fikk feil løyper (den vanskelige gaflede tredje etappen istedenfor enkel ugaflet), men begge to løste oppgaven mesterlig og sendte de eldre søstrene sine ut med fortsatt gode muligheter til pallplassering. Det ble et spennende oppgjør med sølv og en femteplass i stafetten i W48-. Ung-gutta våre Sander og Anders løp meget gode etapper i M48- og endte på en knall sterk 8. plass. Resultater: http://www.siresults.co.uk/2010/JK/relay/index.html

Det er godt Jan er rask til å løpe ellers hadde han blitt igjen i England. Jan gjorde det ekstra spennende med å glemme kniven sin i reiseveska. I sikkerhetskontrollen ble det full stopp og polititilkalling. Etter full opplæring på at dette er ulovlig slapp de jernmannen fra Skåne løs og når han ankom gaten hadde han nesten brutt lydmuren for å rekke flyet, og heldigvis rakk han å komme noen få sekunder før den stengte etter nok en hard treningsøkt.

Vi takker alle for en fantastisk påsketur, og snart er vi tilbake for å ta hjem JK Trophy.

Mvh,
Alle deltakerne

Gry, Maiken, Frøya, Ingeborg, Anders, Sander, Gina, Synnøve, Jan, Knut, Gina og Morten R.

En tur på pallen!