Guttelaget gjorde det best i Småland

I helgsmaaland2011_hkon_r_bens Smålandstafett var det HSKs guttelag som gjorde det beste resultatet. Et relativt ungt lag løp inn til en 5.plass og ikke mer enn 3 1/2 minutt bak vinnerlaget. På laget løp Anders F Olaussen, Peter Nordbrøden, Håkon Sævareid, Petter Nordsted Kildebo, Olav Schmitt Gran og Håkon Raadal Bjørlo. De 5 siste er bare 13 og14 år og løp sterkt sammen med løpere som er opp til 16 år. Vi må også gjøre oppmerksom på at Sævareid startet med orientering i våres og har oppnådd gode resultater i løpet av året, og at Petter, Olav og Håkon S. løp ei parallell etappe hvor første gutt telte. Herrelaget ble nr 6, jenetlaget nr 13 og damelaget 16.

Jentelaget med Nina Asheim Birkeland, Ingvild Torgersen, Synne Brække og Gina Granstedt kom inn på en fin 13.plass. Dette var vel debuten til Synne i slik stafett-sammenheng og det er en flott prestasjon.

Herrelaget med Marius Bjugan, Fredrik Eliasson, Petter Næss Bjørgul, Olav Lundanes og Magne Dæhli ble nr 6 etter at Kalevan Rasti vant etter å ha vært i tet hele veien. Spesielt morsomt med Magne Dæhlis første siste etappe i en stafett som betyr noe. En oppgave som ble løst meget bra og tyder på en Magne på vei oppover. Med muligens en av de helt beste etappetidene i dag har Magne vist han behersker tempoet på dette nivået. Det bør også nevnes at Olav og Magne tok inn 7 1/2 minutt på teten på de siste 2 etappene.

I dameklassen løp Iliana Shandurkova, Heidi Stokseth, Jennie Andersson og Gøril Fristad inn til en 16. plass 28 minutter bak suverene OK PAN Århus.