Skrekk & Gru 2011

helt_slutt_okt_11_skrekk_og_gru_010

Det var mørkt, stjerneklart og den siste fredagskvelden i oktober. Stedet var Svalerødkilen og oppdraget til 37 UFO-barn fra 12 år og yngre var klart: Finne igjen Halden-løperen som forsvant ved post 13 for 13 år siden. Vel, det var ikke bare èn som forsvant den gangen. Postinnsamleren som skulle hente inn post 13, har heller aldri kommet tilbake. Se bildene fra fedags natta her.

 

Vi var som satt inn i en Jo Nesbø-roman, med et oppdrag som nok hadde fått Harry Hole til å skjelve. Skulle UFO-barna klare å løse mysteriet ?

Vi ble inndelt i 6 lag, og starten var heldigvis rolig. Så ble det bare verre ; skjeletter hang i trærne, vampyrer brølte og varulver ulte. Da vi nærmet oss post 13 kom det en løper ut av skogen, blodig og hylende mot oss. Like etter fikk vi se noe vi trodde var en gjenglemt dukke i lyngen. Plutselig reiste den seg opp og kom rett mot oss likblek og blodig – det var postinnsamleren.

Aldri har det vel vært så godt å se et bål i enden av løypa. Ikke fordi vi frøs, men fordi vi da visste at vi var trygt i mål og kunne kose oss med medbrakte pølser og drikke som heldigvis ingen hadde tatt fra oss på veien. Det hjalp også at vi nå kunne bearbeide de skumle opplevelsene sammen med skremmerne.

Tusen takk til 13-16-åringene på UFO som laget et grusomt og flott arrangement. Om det var mange som ikke fikk sove natt til lørdag, blir det i hvert fall mange gode historier å fortelle på skolen i neste uke.

helt_slutt_okt_11_skrekk_og_gru_012 helt_slutt_okt_11_skrekk_og_gru_020
helt_slutt_okt_11_skrekk_og_gru_017 helt_slutt_okt_11_skrekk_og_gru_018
helt_slutt_okt_11_skrekk_og_gru_004

Alle bilder: Geir torgersen

Øverst: UFO 13-16: noen av de som satte stemningen

Midterst: Noen av UFO Friskus som ble litt mindre skremt etter servering av pølser og saft

Nederst til venstre: Årets postinnsamlere før jobben ...