Treningssamling Hovedløpet 2007

p1010148.jpgp1010148.jpgFredag 8. juni dro 17 glade og motiverte ungdommer (14-16 års alderen) og 2 ledere (Marius og Bjørn) fra Halden til Asker for å trene i relevant terreng til Hovedløpet.

Etter 2 timer i minibuss var det ut på første treningsøkt på kartet Vardåsen. Her var det lagt ut 15 poster som vi kunne ta i valgfri rekkefølge. Dette var en «forberedende» økt, så de fleste ga ikke full guffe. Deretter dro vi til overnattingsstedet, Holtekilen Vandrerhjem, som var et sjokk for litt stilkresne 15-16 åringer. Men ingen klager: Ut på tur, aldri sur =)

Dagen etter skulle vi ut på helgens tøffeste økt, nemlig samlingsmesterskapet. Alle møtte «våkne og opplagte» til frokost 08.30 og en time senere bar det avgårde til Bertelsmyråsen. Dette var det mest relevante terrenget, så her hadde Marius og Bjørn laget en lang (5,2 km) og en kort (3,4 km) løype. Jenter 14 og 15 løp kort, og jenter 16, gutter 15 og 16, løp lang. Etter et spennende mesterskap stakk til slutt Mats Nordbrøden av med seieren i langløypa, og Maiken N Kildebo i kortløypa. Blodig ble det også i og med at Sindre fikk en sag inn i leggen =S Men ingen varig skade skjedd, gutten gliste som aldri før. Etter økta dro alle på en velfortjent badetur! Slitne, men fornøyde =)


Mange svømmetak og flere solbrente kropper senere, dro vi ut på neste økt som skulle foregå på Reistadåsen. Opplegget  var det samme som på fredag, med poster som man kunne ta i hvilken rekkefølge man ville. Her var de fleste ganske slitne, og om det var noen som i det hele tatt trente hardt, er fortsatt ukjent. Men alle fikk i hvertfall en koselig tur i skogen og et inntrykk av terrenget. Da var målet nådd.


Etter økta benkret trøtte og slitne ungdommer seg inn i minibussen, og så bar det avgårde til Egon for å spise middag. Her ble alle fetet opp med pizza, og premieutdeling for samlingsmesterskapet fant sted. Det var mange artige premier, blant annet Ole-Kølbjørns «Deja Vu» premie for å ha brukt lengst tid på samlingsmesterskapene 2 år på rad. (Brukte lengst tid i Trondheim også) =)=) Første og andre plass i de to løypene ble også premiert.


Dagen etter bar det igjen til Bertelsmyråsen for en stafettøkt. Lagene ble tatt ut i fra resultatene fra samlingsmesterskapet, og målet var å få så jevne lag som mulig.

Lagene bestod av: Mats N og Guro, Fredrikke og Gjermund (+ litt hjelp av Martine på siste etappe pga Gjermunds gnagsår og overtråkk), Petter og Ingvild, Ane og Astrid,  Mats K og Njord, Johannes og Malena, Sindre og Frøya og til slutt Ole-Kolbjørn og Maiken.

Vi skulle løpe to etapper hver, der de som løp 1. og 3. etappe hadde litt lengre enn de som løp 2. og 4. Etter en hard og spennende stafett ,som endte i spurtoppgjør mellom fire lag, måtte alle se seg slått av Johannes og Malena. Fortjent!


Etter en kort badetur bar det hjemmover til Halden med alle 19 i god behold. Dette var en veldig morsom, sosial og lærerik samling, og vi sitter igjen med mange kule opplevelser,  kunnskap om Hovedløpsterrenget og stor takknemlighet til Bjørn og Marius for å ha tatt oss med og organisert denne samlingen.


Tusen takk =)

Skrevet av: Fredrikke Nohr Moth og Martine Andersen

Se bilder her!