Hovedløpet 2019 – med gode resultater og fine opplevelser

Årets hovedløp og o-landsleir var lagt til Tynset. Lederne fra HSK (Pål og Tore på hovedløpet, Marianne på o-landsleiren) rapporterer om et svært flott og tilrettelagt arrangement med morsomme og spennende aktiviteter, treninger og konkurranser. Godt humør, super innsats, slitne kropper, nye bekjentskaper og… kort fortalt, hovedløpet 2019 «leverte varene».
I år som vi fjor var det Sigurd som klarte det beste resultatet med en sterk 9. plass i H16. I tillegg fikk han en god 15. plass på sprinten. Premier ble det også til Peder (ny i HSK) med 15. plass på lang og Herman med 17. plass på lang og 18. plass på sprint.
Totalt deltok 8 stk. fra Halden på konkurransene, noe som er en dobling av antallet fra i fjor. Neste år går Hovedløpet på Lørenskog utenfor Oslo. Kan vi da håpe på enda flere på startstreken, og kanskje en stor heiagjeng?

Hovedløpet3 1 Hovedløpet4 Hovedløpet5 Hovedløpet6
Hovedløpet7 Hovedløpet8 Hovedløpet9 Hovedløpet 1

Her forteller nevnte Sigurd om sine opplevelser fra Hoveløpet:
3-7 august var jeg på hovedløpet og o-landsleiren på Tynset. Lørdag 3. august var det langdistanse rett utenfor Tynset og på søndag var det sprint i sentrum. Begge løpene var en morsom opplevelse, særlig langdistansen der terrenget vi løp i var kjent for sitt fine underlag med reinlav. Sprinten var ganske teknisk krevende. Jeg var godt fornøyd med begge løpene. Etter selve "HL" var det i år som i fjor tid for disko på søndag kveld. Vi ble også delt inn i lag til kretsstafetten på kretsmøtet på søndag.

Fra og med mandag til onsdag var det ikke lenger HL men i stedet "OLL", eller o-landsleir. I løpet av disse tre dagene ble man delt opp i grupper med andre på sin egen alder som man skulle gjøre aktiviteter med. Disse gruppene møtte man på søndag kveld under middagen.

På mandag dro to og to grupper ut på fjelltur hvor de to gruppene skulle konkurrere på flere stasjoner gjennom fjellturen. Da ble det i tillegg tid til å snakke og bli kjent med andre på gruppene våre. Etter turen var det fritid resten av dagen, denne fritiden brukte vi for det meste til å spille fotball og «enspretten» med o-løpere fra andre kretser. I tillegg ble det holdt et foredrag som handlet litt om overgangen fra ungdom til junior. Foredragsholder var toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund (og tidligere landslagstrener i orientering), Erlend Slokvik.

På tirsdag var det duket for "morroløp" og pre-o, samt o-teknisk trening. Disse øktene var delt opp i to og skulle gjennomføres i løpet av dagen med gruppene fra gårsdagen. Etter øktene var det tid for middag og deretter var det diskotek. Igjen.

Onsdag morgen måtte vi stå opp tidlig for å pakke sakene våre, spise å gjøre oss klare til kretsstafetten. Noen hadde kostymer, andre hadde ikke, men uansett var de fleste klare for en morsom siste dag på OLL. Etter stafetten var det premieutdeling hvor de seks beste lagene ble premiert, i tillegg til de tre lagene med beste kostymer. Her ble kretsens lag "Harepest" premiert. Etter stafetten gikk vi tilbake til skolen vi bodde på for å hente bagasjen, så gikk turen hjemover igjen.

Resultater lang
  7      Josefin Eylertsen            D14-16C
  9      Sigurd Saxe Sandvik       H16
15      Peder Haugaard              H16
17      Herman Lien Backstrøm  H15
25      Emma Helene Olsen       D15
36      Peder Bryggen               H15
48      Jonathan Eylertsen         H16

Resultater springt
15      Sigurd Saxe Sandvik                H16
18      Herman Lien Backstrøm           H15
27      Emma Helene Olsen                D15
29      Peder Haugaard                       H16
39      Peder Bryggen                         H15
47      Josefin Eylertsen                     D15
53      Jonathan Eylertsen                  H16
53      Balder Hasvik Larsen               H15