Unionsmatchen 2.-4. juni 2023

Unionsmatchen er en årlig vennskapelig orienteringskonkurranse for 13 – 16 åringer mellom de svenske distriktene Halland-Skåne, Göteborg, Bohuslän-Dal, Västergötland og de norske kretsene Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo, Mjøs-O (fra 2016). Det konkurreres i klassene H/D 13-14 og H/D 15-16 år. I år var det Østfold som var vertskap og stedet var Kråkerøy utenfor Fredrikstad.

Collage_Unionsmatchen.jpg

8 ungdommer fra Halden Skiklubb tok den korte turen til Kråkerøy 2. – 4. juni. Med på turen var Ville, Joel, Johan Fredrik og Fredrik, Minna, Erle, India og Kristine. Vi innkvarterte i klasserom på Kråkerøy ungdomsskole sammen med andre ungdommer fra Østfold. Det var mulig å trene i strålende sol da vi kom frem.

Pasta og kjøttsaus til middag første kvelden i Blomsterhallen falt i smak, det samme gjorde taco på lørdag.

Tidlige lørdag morgen var det opp av soveposen og gjøre oss klare for individuell konkurranse. Alle våre løpere kom seg vel igjennom med flere gode plasseringer og mange gode erfaringer i dette kystterrenget. Det var mange stier å holde styr på og krevende løyper den første dagen. Østfold vant både med vår egen Minna i klassen D 15-16 og med lillebror Ville i klassen H 13-14. I D 15-16 sikret også Østfold 3. plassen. Göteborg gikk av med seieren i de to øvrige klassene (D 13-14 og H 15-16).

Alle målgangene var ved Kråkerøy ungdomsskole og med 340 løpere og 40 ledere var dette et stort arrangement og en god test for Fredrikstad skiklubb som skal arrangere Hovedløpet neste år.

Lørdag kveld ble det en tur til nærbutikken, noen spilte basketball, noen lagde armbånd og noen koste seg med kortspill.

Søndagen var det klart for stafett og vi representerte flere av de 8 lagene som kretsen stilte med. Her var det blandingslag mellom klubber i Østfold og ulike alder, der både D/H 13-14 og D/H 15-16 løp på samme lag (4 på laget). Det var tydelige mye spenning blant ungdommen, men de klarte seg kjempefint og kan ta med seg en erfaring rikere i erfaringsboksen. Resultatmessig ble dette dagen for Göteborg som tok de tre øverste plassene. Østfold 2 fikk en fin 6. plass med Fredrik i lagoppstillingen.

Det var kun blide fjes stort sett gjennom hele helgen. Alle har tatt ansvar og løst sine oppgaver på en flott måte med god veiledning av Ellen Kathrine Svendsby i laglederteamet for Østfold.