Skrekk og gru 2023

Samlebilde

Med klokka stilt til vintertid, is på bakken og en lett tåkedis over Høiås lå alt til rette for skrekk, skrik og fryd i skogen rundt hytta. Det var tid for årets Skrekk og Gru.

 

Tradisjonen tro var det UFO Ungdom som stod for skremmingen, og de skrekkelige planene ble klekket ut i fellesskap og hemmelighet på loftet på Høiås, en torsdag for et par uker siden. En detaljert prosjektplan ble utarbeidet, og halv seks, før de uskyldige små ankom Høiås, snek ungdommene seg ut i mørket for å sette i verk mesterplanen. Kreativiteten var stor, med lydeffekter, spøkelser, mosedotter og god gammeldags «hoppe-frem-skremming»…

 

Klokka bikket etter hvert 18, og en spent gjeng med unger begynte å samle seg på tunet. For å unngå at de gikk for tett ble de delt i grupper og satt i venteaktiviteter av trenerne. Med det tidlige snøfallet ble det mulig å kjøre en populær snøballkastekonkurranse for å bestemme startrekkefølgen, og gruppe etter gruppe ble den neste halvtimen sendt ut i skogen.

 

Før de kunne bevege seg nedover i skogen mot Høiåstjern måtte alle gruppene passere heksa Marit Olsdatter. Hun kunne fortelle at hun hadde gjemt seg i disse skogene siden 1624, etter at de ville brenne henne for hekseri. Hun varslet barna om skumle skapninger og avdøde og forbannede slektninger som de nok ville møte på sin runde i skogen. Med noe mer alvor i ansiktet forsvant deretter gruppe etter gruppe ut i skogen, for å møte sin skjebne.
Vi som stod igjen på hytta kunne høre skrik og rop i mørket, som indikerte at det kanskje var litt skumlere enn det de ville innrømme, etterhvert som de kom seg opp i lyset og tryggheten på Høiås igjen…

 

Etter turen i skogen ble det vartet opp med pølser til kveldsmat, og småskumle muffins som var bakt til anledningen, på en Halloween-pyntet hytte.

 

UFO-styret ønsker å rette en stor takk til UFO-ungdom og ivrige foreldre for gjennomføring og planlegging av løype, og til Nanna som velvillig nok en gang stilte opp som heks! Tilsvarende takk går til dere som bidro til å sette hytta i Halloween-stemning. Også er vi veldig glade for at NAF Halden stilte opp med reflekser som ble brukt til merking av løypa og deretter gitt ut til barna – husk å bruke dem!