UFO-tur til Borås med hjelp fra Østfold Energi

Screenshot_2023-11-20_at_22.48.36.png

Forrige helg ble « Idrettsbussen» fra Halden Taxi fylt med 50 barn, ungdommer, ledere og foreldre på det som nå har blitt den tradisjonelle sesongavslutningen for UFO, O-EVENT i Borås. En stor takk til Østfold Energi som bidro med økonomisk støtte til denne turen.

Vi reiste fredag ettermiddag med mål om å rekke innsjekk på skolen før nattløp senere på kvelden. Til tross for noen omkjøringer rakk vi å installere oss i våre tre klasserom, før ferden gikk videre til fots mot Borås Arena, som vi denne helgen delte med IF Elfsborg som leder toppligaen i svensk fotball. Denne helgen blir det mange skritt og lavt miljøavtrykk da vi går til og fra alle løp og andre aktiviteter.

Nattløpet, som gikk i et stort handelsområde ved Arena’n, var av den raske sorten og med disco på start var det ikke vanskelig å bli gira selv om det nesten var leggetid for flere.

På lørdagen var det Downhill-sprint med mål på samme sted. Med downhill innebærer det også at man må oppover til start, så etter 3 km blir man glad når man når toppen av naturreservatet Rya åsar og kan suse nedover. Med overfart fra nedoverbakkene blir det fort intensivt og krevende å være på forskudd, men våre løpere behersket dette veldig bra.

Vel tilbake ved skolen fikk de voksne en time på luftmadrassene, mens alle barna, både store og små, lekte sisten sammen inne på skolen. Før kveldens middag spilte vi bowling inne i Borås sentrum. Dette var en gave fra Ville Wingsted som i fjor vant Interoptiks innsatspris.

Etter en dag som startet tidlig og med mer enn 10 km i gange tur/retur aktiviteter og ellers full fart ble det fort stille når lyset ble slukket i klasserommene.

På søndagen var det klart for helgens trekkplaster og høydepunkt. Hele 3 379 deltakere orienterte seg gjennom dyreparken i en morsom Zoo-sprint. Start og mål var rett ved inngangen til parken og løypelegger bød på mange krevende veivalg hvor det var fort gjort å gå i en felle. Selv om det ble observert både geiter, sebra, løve, bjørn og dinosaurer (!) på veien kom alle seg uskadd tilbake 😀 Flere benyttet muligheten til å ta en ekstra tur i parken etter løpene før det var på tide å finne bussen som skulle frakte oss hjem til Halden.

For de som vil se litt flere bilder og resultater fra O-EVENT anbefales det å ta en titt på denne linken: O-EVENT | Höstavslutningen för ALLA Sveriges orienterare!

IMG_7390.JPG

IMG_7401.JPG

 

 IMG_7374.JPG

 

IMG_7376.JPG

IMG_7387.jpg 

IMG 7343