En herlig ungdomsgjeng!

Vår fantastiske ungdomsgjeng!Vår fantastiske ungdomsgjeng!
 













10-mila er et arrangement som krever planlegging, matinnkjøp, romfordelinger, utstyr mm. Det blir hvert år lagt ned en utrolig dugnadsjobb av flere mennesker for at vi i Halden Skiklubb skal få en best mulig opplevelse. 10-mila er noe for seg selv, noe vi alle har forventninger og gleder oss til. Ikke minst våre ungdommer er en stor og viktig del av denne stafetten.

10-mila er for mange av Halden Skiklubbs medlemmer noe svært spesielt, noe man har gledet seg til og har sett frem til i lang tid. For våre ungdommer er dette en tur av de unike, det starter med busstur sammen med supportere og bredde fredag ettermiddag, hvor det i år ble spilt bildebingo og den tradisjonelle 10-mila tippingen ble besvart. Vel framme på hotellet begynner både nervøsiteten og spenningen å stige. For flere ungdommer er dette deres debut i 10-mila, den store stafetten de har hørt så mye om fra sine eldre klubbvenner

Bak en hver 10-mila kreves det så mye mer enn bare det å skulle prestere, det er også en helt utrolig dugnadsjobb som ligger bak. Med ca. 100 HSKere på plass krever dette både masse mat og ikke minst bagasje, noe som i år førte til at bussgjengen fylte opp hele to traktorhengere for å få med seg alt bergaset. Teltet er allerede satt opp, i år fikk vi til og med et utrolig stort telt hvor det ble plass til både mennesker og bagasje. Jørn, Morten og Tommy finner raskt sitt kjøkkenhjørne, ungdommene begynner å kjenne nervøsiteten komme og supportere finner sin plass i solen som står høyt på himmelen.

Ungdomslagene til HSK ble i år trukket, dette fordi dette var mest rettferdig og gjorde at det ble tre svært jevne lag som stilte på startstreken. Spesielt 11 og 12 åringene er svært spente, for mange er det deres første stafett og mange nye opplevelser venter de. Starten går og tre av våre 16 åringer har lagt i vei på 1 etappe med om lag 300 ungdomslag. Selv sitter jeg utenfor teltet hvor det foregår grønnsaksskrelling til den store gullmedalje, med mange HSKere på plass og Jørn som sjefs kokk er det ikke spart på menyen. En herlig grønnsakssuppe med pølser i, pannekaker, spekeskinke og så mye mer står på menyen som vi alle gleder oss til utover natta. Etappe etter etappe blir løpt, det kommer både blide og misfornøyde løpere tilbake, men alle fornøyd med at o-sesongen endelig er i gang og at resten av 10-mila nå bare er moro. Vel i mål med alle sammen, er resultatet klart: Malena Asheim Birkeland, Håkon Raasal Bjørlo, Nina Asheim Birkeland og Anders Felde Olaussen kom etter jevn og god løping på en 67 plass, Frøya Hauan Andersen, Ingvild Torgersen, Gina Granstedt og Sander Kirkebøen kom på en fin 120 plass, mens Maiken Kildebo, Anne Maren Nohr Moth, Peter Nordbrøden og Gry Granstedt kom etter fin løping på 187 plass.

Resten av 10-mila nå for ungdomsgjengen er bare gøy, nå er deres prestasjoner ferdig og man kan bare følge med på hva resten av klubben skal ut å prestere. Halden Skiklubb er eier av en fantastisk og sammensveiset ungdomsgjeng som både sprer glede seg i mellom og til resten av klubben.


Resultater:
http://10mila.se/2009/resultat/junior.html
Kjøkkengjengen jobber med maten.Kjøkkengjengen jobber med maten.Anne Maren og Maiken:)Anne Maren og Maiken:)Mange HSKere følger spent med!Mange HSKere følger spent med!Traktorhengeren ble fort fylt opp.Traktorhengeren ble fort fylt opp.Klare til start!Klare til start!Tommel opp!Tommel opp!UngdomsstartenUngdomsstartenGrønnsaksskrellingen er i gang!Grønnsaksskrellingen er i gang!   Gina og Frøya:)Gina og Frøya:)