Ingen stopper våre jenter - seier i Kvistkvaset

Jenteseier igjenJenteseier igjenD-16 jentene tok en sterk seier i Kvistkvaset ved Ås ungdomsskole 1 km Ø for Ås sentrum. På laget løp Maiken, Gry og Malena.  

Maiken startet sterkt på første etappe og passerte meldepost i tet. På slutten av etappen ble det noen bom og ved veksling ble Gry sendt ut ca 4 min etter Asker som var i tet. Gry, som vært plaget av forkjølelse og lenge var tvilsomt startende, åpnet sterkt og passerte meldepost på 2:e plass 1,5 min bak Ås. Ved veksling hadde Gry tatt igjen Ås og vekslet over til Malena i tetposisjon. Forspranget til Ås var nå 10s. Siste etappen for Ås ble løpt av Malin Eijsink som fikk sølvmedalje i hovedløpet i fjor. Malena hadde en tøff oppgave men løste den glimrende. Hun dirigerte etappen fra start til mål med Ås løperen hakk i hæl. Malena forivret seg ikke på slutten, tok det beste veivalget, og kom solo inn på oppløpet. Hun defilerte inn i mål med 2 fornøyde lagvenninner ved siden av seg. Dermed ble det ælj i lua.

Paradokset var total når 21stk ungdommer i HD10-12 spurtet i vei i individuell fellesstart. Publikummet kunde fra målplass følge løperne hele løypen. De fleste av barna åpnet for hardt og det var få som unngikk blodsmak i munnen. Gina åpnet hardest. Hun ledet halvveis til melkesyren kom. Til slutt endte opp med en 6:e plass til slutt, nr 2 blant jentene. Vinneren i klassen hadde 4,30 per km! Det Gina, og alle andre i klassen hennes, fikk gå igjennom var mye tøffere enn en etappe i stafett, som ungdommene etter NOF's regelverk ikke har lov å delta i. Hvor er logikken? Er ikke norske o-foreldre egnet til å vurdere om sønnen eller datteren er moden for å delta i en stafett eller ikke? NOF umyndigforklarer foreldrene indirekte med sitt regelverk!