Dugnadsånd

Servering på Høiås drives på frivillig basis, og mange har hatt glede av vafler, solbærtoddy og sjokolade etter turen. Foto: Halden Arbeiderblad.

Med 2 tonns last fram til Høiåshytta

Løytnant Bråthen fikk i går prøvet kreftene i sin nyanskaffede militærbil. Han var Skiklubbgutta behjelpelig med å frakte støpesand til Høiåshytta, og med snaue 2 tonn klarte Bråthen og bilen å forsere alle hindere fra Demma til Høiås. 

 

Lekende lett gikk det med både sand og mannskap, og det var med beundring vi tittet inn under panseret mens bilen og Bråthen pustet ut. Nokså betegnende var hans replikk mens vi beskuet maskinen: “Når jeg ser inni’n, så er det som je sku ha åpna en elg eller e ku, for d e lissom itte plass te mere inni a. Det har sin bestemte plass, både tarmer og andre innvoller”. 

Det kom så lunt og bredt som bare løytnant Bråthen kan si det, og ære være ham for det og hjelpsomheten. 

EGA

(Edgar G. Andersen, 21. august 1946. Halden skiklubbs arkiv, Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger)

 

frits-og-ellen-web 400x304 5f3ff0fd18ff86ff036ec2f166c09c2dFrits og Ellen Køhn på hyttevakt. Tidligere publisert på skiklubbens hjemmesider.

 • Det er jo bare å se den gjengen som sitter her. Vi har sitte her sia 1950.
 • Vi satt en tid inne i lille peisestua, satt vi 10-12 kæll. Der ble det intimt. 
 • Ja, mye har skjedd. Nå holder dem på med det vannet! 
 • Daltjern går jo an å drekke, men ikke vaske håret i.
 • Vi har jo drukke i alle år vi!
 • Det er jo ingen som har blitt sjuke her!
 • Nei! Vi sitter her ennå vi.

(Hørt i Gubbegjengen)

Damegruppa Turid Fladeby Britta Nordbrøden Marit Puck Ragnhild Søderquist ca 1985Damegruppa, her ved Turid Fladeby, Britta Nordbrøden, Marit Puck og Ragnhild Søderquist ca 1985. Halden skiklubbs arkiv, Høiås. 

Tordenskjolds soldater

Hva betyr “Tordenskjolds Soldater”? 

Begrepet er vel kjent og brukes ofte som betegnelse på dugnadsgjengen i klubber og foreninger. 

Halden Skiklubb har et unikt anlegg på Høiås og et løypenett i en natur som gir oss selv i særdeleshet og alle haldensere i alminnelighet, rik anledning til å dyrke et utstrakt friluftsliv. 

Disse anleggene trenger kontinuerlig tilsyn, vedlikehold og reparasjoner. For å kunne gjennomføre dette, trenger klubben en stabil og interessert gruppe medlemmer som vil ta på seg et ansvar for disse tingene. 

Derfor lurer vi på om ikke tiden er inne til å starte en seniorgruppe i klubben, nettopp med tanke på det som er nevnt ovenfor. Ikke for å gå vår gubbegjeng, andre grupper, styrer eller utvalg i næringa, men som et supplement til disse. 

Tanken er å ha en samling f.eks. en tirsdag i måneden etter treningstur/badstue, hvor vi over en kopp kaffe kan diskutere på bred basis, saker vedr. klubbens ve og vel. Hvor trenges det å ta et tak, ryddes opp i et og annet, hvem har lyst og anledning til å ta på seg en eller annen oppgave som dukker opp? 

Vi tar gjerne i mot tilbakemeldinger, men fastsetter første samling til tirsdag 21. februar 95 kl. 18.30. 

Du er med dette invitert til å starte opp HSKs Senirogruppe denne tirsdagen. 

Med hilsen, 

Einar Haugen, Hans Køhn og Per Puck jr. 

(Halden, januar 1995. Halden skiklubbs arkiv, Høiås)

bildegubbe22nov86Dugnad har vært og er viktig for Halden Skiklubb. Gubbegjengen møtes på Høiås hver tirsdag året rundt. Vedhugging er en viktig arbeidesoppgave, her fra 22. november 1986. Foto: Halden Arbeiderblad.

gubbejobb 9Gubbegjengen jobber dugnad. Halden skiklubbs arkiv, Høiås.

gubbejobb 6Gubbegjengen. Halden skiklubbs arkiv, Høiås.

Vi vil gjerne høre din dugnads-historie og se dine bilder. Kommenter i feltet under og last opp bilder på vår facebook side

Følg med neste uke: Gubbefest. 

Redigert av Anna Ulrikke Andersen. Medvirkende: Einar Haugen, Hans Køhn, Per Puck Jr, Edgar G. Andersen, Jens Erik Mjølnerød. 

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Communicate 

 


Info om jubileumskalenderen

 • Halden skiklubbs jubileumskalender

  Her kommer ukentlige publiseringer om Halden skiklubbs historie, 1891 - 2016. Vi teller ned til 125års jubileum gjennom hele 2015! Følg med alt på julaften: En reise i skiklubbens historie Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler...

 • En reise i Halden skiklubbs historie

  Hva tenker du på når du leser Halden skiklubb? Tenker du på Høiås? Marka? Lysløypa? Eller får du kanskje assosiasjoner til toppidrett, verdensmestere og stafettseire? Gode venner, sosialt fellesskap og dugnad? Har du selv vært aktiv i klubben?...