Gubbefest

Gubbefest ca 1953. Oddvar Johansen, Øivind Grønnerød, Rolf Staal, Edgar G. Andersen, Erling Johansen, Kåre Kristiansen, Per Johnsen, Hans Køhn og Steffen Steffensen. Halden skiklubbs arkiv, Høiås.

Gubbefesten var store saker, årets høydepunkt.

Gubbefesten var noe helt annet på 50-tallet. Vi gikk opp på lørdagen, og startet med en liten knert i selvbygd barhytte ute i skogen. Så bar det bort på hytta, der det var full middag med rådyrstek, rosenkål og dessert. Det var vertinnen som lagde maten. Rundt bordet gikk det i øl, og en forferdelig dårlig konjakk. Vi var 12-15 stykker, og alle sov oppe i andre etasje. Det som i dag er kartrommet var strengt forbudt område, der bodde nemlig vertinnen. Søndag morgen stelte hun i stand en skikkelig frokost for oss, før vi hadde dugnad i løypene.

Jeg tror jeg har vært på 55 gubbefester. Et år ville de være litt ekstra fine og hadde stelt i stand til karaoke! Det var ikke noe for meg,  og det syntes jeg ikke passet på en gubbefest. Jeg satt meg helt borte ved døra til inn til klubbrommet, så krøp jeg ned og dro ut kontakten til hele anlegget. Det ble helt stille på hytta, og noen skrudde febrilsk på alle knapper og knotter på anlegget, uten hell. Så stakk jeg inn kontakten igjen, og da skulle en nesten trodd at hytta hadde ramla ned. Da var det bare å gå inn i klubbrommet og stenge døra. Det ble ikke mer karaoke på gubbefest etter det. 

(Fortalt av Larry Ernstzen)

 

Gubbefest ca 1950 Hans Kåre Monsen fritz Køhn Leif Johasnsen Einar Wøien Kåre Kristiansen Leif Johansen Edgar Andersen Per S. ca 1950 Gubbefest ca 1950. Hans Kåre Monsen, Frits Køhn, Leif Johansen, Einar Wøien, Kåre Kristiansen, Edgar Andersen, Per S. Halden skiklubbs arkiv, Høiås.

Gampe og Gå på gubbefest

I mange år ønsket Gampe og Gå å dokumentere årets høydepunkt for gubbene i skiklubben - nemlig Gubbefesten. Men ingen ønsket festlighetene foreviget for ettertiden på kamera. Etter mange diskusjoner fikk de endelig gjennomslag i 1984. 

(Fortalt av Ulf Rogstad)

no 4 83 2Gampe og Gå nummer 4, 1983.

no 4 83 3Gampe og Gå nummer 4, 1983.

no 4 83 4Gampe og Gå, nummer 4, 1983.

Gubbefest no 4 1991Nok en gubbefest. Gampe og Gå nummer 4, 1991.

 

Det som skjer på gubbefesten, blir på gubbefesten. Hjelp oss beholde mystikken ved IKKE å kommentere. 

Følg med neste uke: Mysteriet dukkestua. 

Redigert av Anna Ulrikke Andersen. Medvirkende Larry Ernstzen og Ulf Rogstad. Medvirkende tekstforfatter: Martine Andersen

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 IFE

 

 

 

 

 


Info om jubileumskalenderen

  • Halden skiklubbs jubileumskalender

    Her kommer ukentlige publiseringer om Halden skiklubbs historie, 1891 - 2016. Vi teller ned til 125års jubileum gjennom hele 2015! Følg med alt på julaften: En reise i skiklubbens historie Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler...

  • En reise i Halden skiklubbs historie

    Hva tenker du på når du leser Halden skiklubb? Tenker du på Høiås? Marka? Lysløypa? Eller får du kanskje assosiasjoner til toppidrett, verdensmestere og stafettseire? Gode venner, sosialt fellesskap og dugnad? Har du selv vært aktiv i klubben?...