Oah hele natten, oah hele dagen

Tiomila nærmer seg og det kjennes på atmosfæren på Høiås. Egen stafetttrening på Høiås idag for jentene og manga av gutta var på plass. Steminngen var elektrisk i badstua og praten gikk på forberedelser. Supporterne vurderte hvordan og når de skulle reise bort. Sjefskokk Norbrøden vurderte menyen og hvilke apparaturer han skulle ha med seg.  

Jeg gleder meg til turen bort på bussen, kjenne stemningen, det lette humøret, fleipene, de gamle historiene som vi har hørt hundre ganger og er like moro hver gang. Tippekonkurransen (Tor Ragnar, er du klar med tidenes konkurranse?). Hvilken plass kommer 3. laget herrer på tro. Blir vi beste 2.lag. Hvordan blir været og vordan funer det i teltet. Bussturen til Tiomila er som en fest i festen, det er en forankring i klubben i mitt hjerte og hvor styrken og samholdet vokser for hvert år. En termos med kaffe, litt sjokolade, dagens VG og vi passerer Töckfors. Ingen bekymringer, ungdommen sitter bak i bussen og tenker nok på alt annet enn selve stafetten. Litt flørting og kanskje det blir en bursdags feiring eller to på vei bort og hjem. Vet om et par kandidater, så hvilken sang som blir valgt vites ikke. Siden vi er i Sverige må det bli "ja må vi leva, ja må leva ut i hundrade år...".

Hvordan går det med ungdomsstafetten i år mon tro? Mats Nordbrøden er i kanonform og har løpt veldig bra i år. Mats som vurderte orientering mot fotball. Mats som har en far som har vunnet hovedløpet og er årets kokk. Familien er fullblods HSK og stiller alltid opp når det er noen aktiviteter som er på gang. Familien Nordbrøden vet hva det dreier seg om og klubben trenger slike familier. Kanskje Mats løper på førstelaget en dag. Kanskje kjemper HSK da om en 30 plass eller i teten. Det vet vi ikke, men dersom Petter Thoresen, Emil Wingstedt, Mattias Karlsson og alle de andre henger rundt på åsen, er vi med i teten. Med Mats Nordbrøden på laget? På 2. etappe er en fin etappe å starte med, dersom TIOMila fortsatt består da i nåværende form. Mange svensker er faktisk DRIT LEI at Halden dominerer. Jeg føler det, og noen er kanskje villig til å ofre dagens konsept for å få mer spenning.

DVD spilleren på bussen står på, men filmen betyr ingenting. Den er der som et bakgrunnsbilde, en staffasje på veien mot målet og målet er egentlig veien. Treninga på Høiås i dag, jentene som gav jernet. Noen var fornøyd, mens andre synes det litt tungt. Det som er tungt i dag, er lett i morgen. Vi forventer ikke mirakler på TIO, men vi forventer at lagene har samhandling og kjemper for hverandre. At 3. laget kjemper om å bli beste tredjelag eller forbedre plassen fra ifjor. Ahhh.. jeg elsker Tiomila, selv om jeg er kanontrøtt på mandag morgen. Og Kajsa som er i så utrolig god form. Jeg har en drøm at Kajsa løper i fra Simone på siste delen og moser Ulricehamn. Tenk om Kajsa klarer det. Og hvem blir verdens beste dameløper denne sesongen? Simone, Minna, Dana, Marianne eller....

PS.. Utfordrer Arnt Edvin til å skrive litt om sine TIO erfaringer. Arnt Edvin med 3 gull og 1 bronse på junior NM. Av 4 mulige.