5-dagars er i full gang

De fleste av oss forbinder o-ringens 5-dagars med sol, sommer og orientering. Opp om morran, avgårde på dagens etappe og slappe av med venner på ettermiddagen. Årets 5-dagers i Helsingland er nok intet unntak i så måte. En stor delegasjon stiller fra Halden Skiklubb og etter 2 etapper ser vi mange fine prestasjoner blant våre yngre løpere.

Av de mange HSK'ere på plass er Nora Torgersen, som løper i klasse D12, se intervju med arrangøren her. Resultater generelt finner du her.

46 HSK'ere finnes i resultatlisten som du kan bla i her.

Av resultater som absolutt kan nevnes er to sterke løp av henholdsvis Anders Felde Olaussen og Gina Granstedt på begge de to første etappene. Anders ligger som nummer 5 sammenlagt i den sterke H16-klassen, mens Gina er på pallen og innehar en meget god 3.de plass i D14. Vi ser at i D14 er det meget gode norske resultater og det blir spennende å se om Gina holder unna for Østfold konkurrent, Marie Olaussen fra Fredrikstad.

I H15 ligger Haakon Raadahl Bjørlo på en fin 11. plass og Petter Norsted Kildebo rett bak på en 15. plass. I D15 ligger Nina Asheim Birkeland på en fin 5 plass etter 2 gode løp.

Av erfaring vet vi at stort sett hele den svenske ungdomseliten er med og konkurransen pleier å være meget skarp. 5-dagers er en viktig konkurranse å være med i og spesielt mulighetene til å være med i flere forskjellige terrenger.

Vi legger også merke til at Martin Jullum gjør det meget sterkt i Pre-O klassen Elite. Konkurransen her er meget skarp og Martin tok en fin 3 plass på 2 etappen. Her er marginene små og fort vekk kan Martin ta en toppplassering.

Av våre eldre ungdommer er det kanskje Kjetil Bjørlo som viser de skarpeste klørne foreløpig, men vi skal ikke glemme at Anja Wingstedt har 2 etappeseire i D21 Mosjon!. Elin Cathrine Hagen ligger på 2.plass i D35 Kort og kan med god flyt godt stå øverst på pallen når uka er omme.

I herrer Elite var Emil Wingstedt uvanlig "uheldig" og gjorde en grov bom på 1 etappe, noe som har satt ham litt bakover på resultatlistene foreløpig! Men vi regner med at Emil tar igjen det tapte og kommer seg blant de 10 beste innen uka er over.

Når været er fint, er ingenting så hyggelig som orientering på 5-dagers. Undertegnede har kanskje de beste o-minner fra uttallige etapper opp gjennom årene og savner til tider den litt fortettede stemningen det er på disse løpene. Kampen om å avensere i sammendraget, nyte kartet etter løpet og en god kveld sammen med klubbmedlemmer.

Vi krysser fingerene for gode opplevelser og mange fine prestasjoner.