VM dag onsdag i alpene

anders

Onsdagen i dag har vært hviledag for eliten i VM, mens vi mosjonistene har fått kjørt oss. En langdistanse oppe i alpene i 1800 m.o.h. ble tungt. Også for ungkalven, Anders Felde Olaussen på bildet til venstre.

Terrenget var heller ikke akkurat løpsvennlig og jeg hadde nok med å gå opp de bratteste åsene.  Og når bommene var store og kraftige, ble det en lang tur i skogen i dag. Når også undervegetasjonen var svært krattfull og mye steinete bunn, tok det sin tid å komme igjennom dagens løype.

Ellers var området rundt her oppe i Villars-sur-Ollon svært vakkert og det var en utrolig morsom tur i gondolbanen opp til toppen der samlingsplassen var lagt. Løpet gikk ca 6 mil unna Lausanne sentrum og en liten tropp haldensere stilte opp i dag. Tror nok juniorene fikk mye lærdom med at å løpe rundt kan være svært lønnsomt i slike områder. Den åsen som Anders Felde Olaussen løp / gikk rett over i dag var meget, meget bratt og sugde mye krefter. Greit å huske til neste gang Anders.

Ellers har vi lagt inn noen flere bilder fra gårsdagen hvor det endte med seier til Minna Kauppi og Edgars Bertuks. Sistnevnte litt overraskende, men vi skal ikke glemme han løp alene i tet på årets Jukola første etappe. Og Latvia har et meget godt lag til stafetten på lørdag.

I morgen er det langdistanse og nye muligheter for våre løpere, vi krysser fingrene og håper på gode prestasjoner. Og vi mosjonistene har løpsfri og kan da velge om vi vil ta noen alternative treninger (hehe.. – Bjaxel: «Jeg ligger i hardtrening foran finalen på mellomdistansen» - selv om resultatene her nede tilsier noe annet).

andersoglacho

Godt med litt vask for Lacho.

bertuks

VM vinner Bertuks fra Latvia

bjorguls

Tid for dinner på havne avenyen i Lausanne

carl

Ble ikke helt den store dagen for Carl

DSC_0294

Sander, en riktig alpegutt fra onsdagens publkumsløp..

famholt

Familien Holt tok seg en snarvisitt på mellom finalen

ida

Ida ble nummer 30 på finalen

ineberit

Lausanne er en vakker og spennende by - Ine Berit liker seg.

kuene

Mye kuruker på beitemarkene som var lånt bort for anledningen og toget var sentralt.

minna_copy

Minna, er fornøyd vm vinner

olav_copy

Olav i oppløpet og det endte med en 14. plass.

sren

Søren fikk trøbel med hånda.