O-ringen 2007.

Langbord:)Langbord:)Verdens største orienteringsarrangement ble forrige uke arrangert i Mjölby, Östergötland, Halden hadde ca 70 løpere på plass. Samtidig ble det arrangert World Cup for eliten, hvor Halden hadde flere løpere med.

Været gjennom hele uken har vært preget av regn, overskyet og sol om hverandre, noe som førte til mye gjørme og utallige hentinger av bark for å ha et tørt sted å stå. Selv om regnet kunne bli litt trøblematisk med vått tøy og trangt telt, satte det ingen hindring for at Haldens løpere skulle prestere. Gjennom uken ble det mange bra etappeplasseringer, noen mer fornøyd enn andre, men det er jo sånn det alltid er.

Etter fire dagers løping var det tid for jaktstart som resulterte i hvilken plassering man ville få sammenlagt. Beste Haldenløpere ble Erik Axelsson og Erik Thorsson som etter god løping vant H 21E og H 21K sammenlagt. Ikke overraskende løp Ida Marie Næss Bjørgul inn til fjerde plass i D 20E, hvor også nevnes kan være at Norge tok plasseringene 2-5. Gry Granstedt ble nummer fire sammenlagt i klassen D 13. For flere resultater se: http://entor.oringen.com/resultat/resultat.htm

Halden hadde med mange unge løpere som fikk en ny erfaring ved å løpe i nytt terreng og med mange mennesker rundt seg som kanskje fikk de fleste til å føle seg trygge og ikke så alene ute i skogen. Både for små og store kan det bli en utfordring med at det blir mye tråkk i løpet av dagen, noe som kunne føre til litt forvirring for de fleste, men det er sånn det er når man er med i et orienteringsløp hvor det er nærmere 14000 startende.

De tre første dagene av O-ringen ble det arrangert World Cup for eliten: langdistanse, mellomdistanse og sprint. Langdistansen ble i herreklassen dobbel norsk med Audun Hultgreen Weltzien og Anders Nordberg, Emil Wingstedt endte på en niende plass. Dameklassen ble her vunnet av Simone Niggli(Sveits). Mellomdistansen ble vunnet av Thierry Gueorgiou(Frankrike) og Tatyana Riabkina(Russland). Det siste World Cup løpet ble onsdag kveld arrangert i Mjölby centrum, masse publikum, fint vær, storskjerm og det meste som skal til for at det skal bli et publikumsvennlig løp. Simone Niggli tok hjem seieren med hele 35 sekunder på Marianne Andersen som ble nummer to. Thierry Gueorgiou  vant herreklassen med fem sekunder på Øystein Kvaal Østerbø og seks sekunder på Emil Wingstedt. Mats Haldin tok her en 16 plass, bare 35 sekunder bak. Det skal nevnes at Norge har hatt en veldig opptur med mange gode resultater gjennom World Cup.

Som man kan ha lest tidligere på Halden Skiklubb sin hjemmeside foregikk det en egen konkurranse i klassen H 21, hvor det var trøyeutdeling hver kveld: spurttrøye, klatretrøye, ledertrøye og en jumbotrøye. I skrivende øyeblikk er ikke jeg helt sikker på hvem som ble vinner av de forskjellige trøyene til slutt, men håper at en som har de endelige resultatene i den klassen vil legge de ut.

Årets O-ringen foregikk ved at man kunne velge å sykle eller gå til alle løp. Samme samlingsplassen ble brukt til etappe 1-3 og en annen samlingsplass ble brukt til 4 og 5 etappe, begge samlingsplassene hadde boligområde som nærmeste nabo. Årets arrangements komité hadde gjort en bra jobb, til og med de kjente "5-dagars doene" hadde fått en ny oppusning. Det var flere aktiviteter man kunne velge å være med på etter løpingen for dagen var overstått, gokart, bading og flere konkurranser som foregikk på c-orten.

Så vidt jeg vet er de fleste nå kommet seg hjem til Halden og satt i gang med vaskingen av klær, telt, campingvogn, o-sko og det som følger med etter en uke med gjørme, regn, sol og det som skulle være. En ting alle har hatt gjennom uken er et veldig godt humør og en stå på vilje, de fleste fullførte fem dagers løping, selv om noen ble disket eller valgte å bryte. O-ringen 2007 er over, først kommende helg er det Grenserittet og Hovedløpet med påfølgende O-landsleir, hvor vi håper å sitte igjen med mange fornøyde ansikt. Jeg vil benytte anledningen til å ønske alle LYKKE TIL med Hovedløpet, gjør deres beste!

Peter, Petter og Martin diskuterer kart!Peter, Petter og Martin diskuterer kart!Familien Kildebos klesvask!Familien Kildebos klesvask!Oppløpet!Oppløpet!Peter, Astrid og Petter på gokart!Peter, Astrid og Petter på gokart!World Cup sprinten!World Cup sprinten!