Klubb KM-stafett i Trøgstad

Årets utgave av klubb-KM stafett ble arrangert av Indre Østfold OK i nærheten av Trøgstadhallen søndag 12. juni. Halden SK stilte med en humørfylt gjeng med løperne. Stafett er gøy!

Stafett er goy 1050px

 

Halden SK møtte denne gangen opp med fire fulle lag og to N-åpenløpere, hvilket undertegnet virkelig synes er i minste laget. Heldigvis stilte Mjølnerød-slekta i stor stil med seks løpere og egen supporter. Pga. alders- og kjønnskvoter måtte Jens Erik forsterke Helgerud-laget mens Bjørn Brekke gikk inn på det ene Mjølnerødlaget – men meget imponerende likevel å stille med løpere nok til to fulle lag! Også familien Schmitt Gran stilte med et familielag, der Sigrid tok ansvar for den lange midtetappen.

Etappene var som vanlig av ulik lengde og vanskelighetsgrad og i tillegg ugaflet. For å beholde spenningen var det fellesstart for alle 2. etappeløpere 5 minutter etter at teten vekslet, og for 3. etappeløpere 15 min etter at teten på etappen hadde gått ut. Med 37 startende lag fungerte dette veldig bra, og førte til at langt de fleste fikk oppleve stafettfølelse og tette dueller ute i skogen.

Løpsterrenget rundt Trøgstad fort var variert og stedvis kupert, og til tross for noen spisse vinkler her og der hadde løypeleggeren greid å legge morsomme løyper på riktig nivå. Utfra kommentarene og smilene etterpå tror jeg alle i HSK-gjengen – uavhengig av tidligere o-erfaring - fikk en god opplevelse i skogen. Det tette spurtoppgjøret mellom Fredrik og Tommy på de to «Mjølnerødlagene» var definitivt rosinen i pølsa.

 

HSK 1: Fredrik, Jon Steinar og Runa og HSK 2: Bjørn, Tommy og Mathilde.

 

HSK 3: Bjørn Axel, Frauke og Sigrid og HSK 4: Jens Erik, Øyvind og Bodil forsterket med Eldar og Ivar.

 

På Klubb-KM går pokalen til klubben med flest poeng, der de tre beste lagene for hver klubb får poeng i tillegg til at hver fulført løper gir ett deltagerpoeng. Av årets 37 lag var hele 16 fra OK Moss, og da konkurransepoengene fordelte seg nesten likt mellom Fredrikstad SK og OK Moss, tok mossekråkene med sitt imponerende oppmøte en klar seier. HSK endte på en grei 3. plass, men langt bak toppduoen.

Preliminære resultater finner du her.

Ivar var først i mål av alle og ble intervjuet av speaker.

Undertegnet håper at HSK tar utfordringen neste år og stiller med en hel haug med lag slik at vi kan være med og kjempe om KM-pokalen. Klubb-KM er både en trygg og morsom plass for nye løpere å prøve på stafettløping og et fint sted for oss alle å bygge klubbånd på tvers av alder og ambisjonsnivå.