25-manna, verdens største breddestafett

25manna.jpg25manna.jpgTil forberedelse ligger det nå kart-filen til årets terreng på interne filer!

Til fredag vender vi nesa mot øst og reiser til 25-manna. Breddestafett nr 1 og en stafett som krever både elite og bredde. Og når vi sier bredde, mener vi både ungdom og veteraner. Vi har vunnet en gang før (2004) og det som står på hjemmesiden til arrangøren vekker bare gode minner:.... .......Så kom äntligen den första norska segern genom Haldens SK efter en spännande duell på slutsträckan mellan Emil Wingstedt och Kalevan Rastis Thierry Gueorgiou. 345 lag var anmälda till Ravinens och Haninges arrangemang i vackert höstväder vid Rudan.

Vi husker alle den triumfen, bekreftelsen på at vi var den beste klubben også i bredden. Og på laget hadde vi svært mange ungdommer, mange flere enn de fleste andre lag. Det smakte godt.

Deltagelsen har holdt seg stabilt helt fra begynnelsen av nitti-tallet og har ikke fått den nedgangen som en del andre arrangementer har hatt i de siste årene. Selv har vi deltatt med 2 lag i en del år og som altså kulminerte med en seier i 2004.
Vi kommer nærmere tilbake med noen betraktninger og vurderinger ut i uka. Alle som skal bortover kan varme opp med masse godt stoff på hjemmesiden til arrangøren.

Nå kan ikke jeg historien, men det er vel lenge siden vi har dameløper på siste etappe. Og det kan jo bli spennende.... "i have a dream".

PS.. Siden det er undertegnedes debut på 25-manna og kan frykte det verste, har jeg valgt å stå over "korten" i frykt for en skikkelig "smell".