Torsdagstrening

Det er lov å drømme MatsDet er lov å drømme MatsTorsdag kveld er hellig. Da er det trening på Høiåshytta. Selv i høstferien er det åpent med badstue og sosialt inne på hytta etterpå. I kveld i så måte intet unntak. En av dem som var der, Mats Nordbrøden, 16 år og en lovende løper. Her foran det synlige bevis på sportslige prestasjoner i ypperste klasse, våre VM-vinnere.
Kan det bli en pokal til, Tor Ragnar?Kan det bli en pokal til, Tor Ragnar?Rundt bordene sitter Emil Wingstedt, Erik Axelsson, Karianne Hauge, Lene Puck, Frits Køhn, Kenneth Buch, Einar Haugen, Bjørn Kristiansen med flere. Fra toppidrett til reinspikka mosjonist. Anja Mattick tusler rundt med en liten inni maven som snart kommer ut. Man diskuterer dagens treningsøkt, nye prosjekter og ikke minst helgas nært forestående begivenhet, 25-manna. Vi mangler noen løpere på 2. laget og hvem skal vi få med? Overtalelseskunstene står i taket og mange blir forespeilet en kanon-helg i Stockholm. Uten å få fast fisk. Hvem er med i bussen og hvordan blir romfordelingen?  Telefonen kimer, og det er Morten Kildebo som sitter på flyplassen i Barcelona. Trent hver dag på ferien og klar for tur i morgen. På første laget. "Har sjekket lagoppstillingen på nettet vet du".
Snart blir hyttevaktene litt utålmodig og begynner å rydde. 25-manna general Tor Ragnar, forsøker å overtale en mosjonist og har nesten napp. Morgendagen vil vise om hun er med eller ikke. 2. laget skal fullføre. Undertegnede debuterer og skal igjennom. Dagens tur rundt Stangås gikk greit, selv om vi ikke klarte å la være å gå i de siste bakkene. Bakkene opp til Høiås er tunge og lange.
Så tusler vi ut i bilen, kjører hjem og gleder oss til neste torsdag....