Klubb nyheter

Gleder meg til å sitte herGleder meg til å sitte herÅrets nye hovedstyre, grupper og utvalg har satt seg og vi er full gang med forskjellige aktiviteter. Etter å ha vært leder for klubben i 6 uker, har man fått en enda større respekt for mangfoldet og den bredden som klubben representerer. Og ikke minst den formidable dugnadsånd som regjerer i klubben. Det er mange verv som krever mye tid og engasjement. Det blir gjort en svært god jobb rundt blant dere.

På lørdag tok jeg først en morgentur på Cogito samling på Remmen, "Tour de Halden", hvor Kjetil og Kenneth organiserte en kvalitetsøkt for våre hardtsatsende o-løpere. En økt blant mange, mange andre. Søndag fortsetter de med Vinterstafetten, en 2-mannsstafett med bra deltagelse.
Gubbegjengen er effektiveGubbegjengen er effektivePå lørdagsettermiddagen, løp jeg en rolig tur til Blytjern og kikket på gapahuken som gubbegjengen er i ferd med å sette opp. Vakkert beliggende ved Blytjern og med mulighet for en fantastisk morgensol, vil dette bli et godt sted å sitte og filosofere. Takk til gubbegjengen og den innsats som hele tiden blir lagt ned i forskjellige prosjekter. Og når jeg løp på vei hjem, la jeg merke til aktivitet i overnattingshytta på Høiås. Her var det en gruppe fra barneidrettsskolen som overnattet.  I følge ryktene var det stor spenning forbundet med dette.

Ellers har vi fått styrket teamet rundt hytta med en kvartett som har sagt seg villig til det. June, Turid, Sissel og Ine Berit stiller opp og det vil lette trykket for de som har vært litt for få på disse oppgavene. Og nå kan dere glede dere til hyttevakta, ny oppvaskmaskin og stekeovn er innkjøpt.

Vi stilte med 2 Forslag på årets årsmøte i idrettsrådet, nemlig å bygge storhall i Halden samt å lage en felles WEB portal for Halden Idretten og hvilke studiemuligheter vi har i byen og regionen. Vi fikk tilslutning på det siste forslaget og dette tror vi kan være med å fremme hvilke fine muligheter byen har på dette området. Undertegnede ble bedt om å presentere et opplegg for Idrettsrådets styre og eventuelt få med seg noen andre i en liten prosjektgruppe. På sikt tror vi at dette kan være med å høyne attraktiviteten til Halden som studentmål og et sted å utvikle seg videre i sin idrett. Mange ungdommer vil velge studiested ut fra hva de i tillegg kan oppnå m.h.p. satsning idrett. Eller friluftsliv for den saks skyld.

Når det gjelder storhall fikk vi et visst påtrykk på å trekke vårt forslag i forhold til en eksisterende prosess som var i gang. Så vi valgte å trekke vårt forslag, men at idrettsrådet skulle nedsette en komité nå i mars som skulle jobbe sammen med politikerne og utvalgsleder. Vi håper virkelig at dette blir tatt tak i og at de ansvarlige sørger for en fortgang i planleggingen. Det som er viktig er at mangfoldet i Haldenidretten kommer til orde og at det blir en demokratisk og god prosess.

Jukola startenJukola startenEn annen gledelig nyhet er at Metso stiller opp igjen dette året for HSK, både på årets Jukola og Finnebu samlingen. Vi har mye å takke Metso og Rolf Hauge for, og de er altså med igjen. Årets Jukola går i Tampere, og i år skal vi gjøre et nytt forsøk på å klå erkefienden på finsk mark, Kalevan Rasti.

HSK har også lagt inn et forslag til NOF i forbindelse med 10 - millioners gaven. Vårt forslag går på noe som undertegnede brenner veldig for, nemlig det å lage en friluftsbinge. Dette er en ide basert på tradisjonell fotballbinge, men med et mer friluftsbasert utseende samt kanskje litt nymoderne teknologi ispedd.

Ellers er vi i full gang med å rekruttere folk til årets Grenseritt og i første omgang er det Hanne LR som spør de forskjellige funksjonsansvarlige. Grenserittet vil i år antagelig øke fra 4000 til opp mot 6000 deltagere, og det krever mer av oss som arrangør. Vi ser ingen umulighet at Grenserittet skal komme opp på siden av Birk-rittet i popularitet.

Spadetaket for bygging av ny damegarderobe og renseanlegg nærmer seg og det er noe vi ser fram mot. Erik Hauge har samlet noen tropper i en komité og målet er at dette står klar til høsten.

Når det gjelder tårn på Høiås, er det begynt sonderinger rundt dette også. Kontakt med grunneier er opprettet og en prosjektgruppe er nedsatt med Einar Haugen som leder.

Av andre dugnadsprosjekter må nevnes Allsang på grensen, hvor vi har meldt vår interesse og deltagelse. I fjor tror jeg det var en dugnad som også kunne kombineres med en artig opplevelse.

Hvilken vei er rasket til Høiås?Hvilken vei er rasket til Høiås?På orienteringssiden er det stor aktivitet blant både elite og ungdomsgruppa, og jeg lar meg imponere av all den aktivitet som blir lagt ned. Både blant tillitsvalgte og utøvere. På ledersiden i både o-gruppa og UFO, er det nye koster og det gjør de veldig bra. Imponert over engasjementet.

Nye drakter fra Trimtex er planlagt klare til Norwegian Spring, selv om en slik prosess alltid tar litt lengre tid enn planlagt. Og i den sammenheng må nevnes den innsats som Monica Nordbrøden har gjort i forbindelse med bestilling og utvikling av nye drakter. Som prosjektleder har du allerede nå gjort en strålende jobb Monica.

Når det gjelder Norwegian Spring, som går av stabelen 12-13 april, er løpsleder Øivind Holt i full virksomhet. Dere som medlemmer håper jeg har satt av helgen til å bidra til at dette blir en skikkelig o-fest for Norges o-familie.

Øivind Holt jobber også med å etablere et forprosjekt basert på Interreggmidler. Dette prosjektet skal kartlegge hvordan man kan utvikle Grenserittet videre m.h.p. økning av deltagelsen og er et samarbeid med Idefjorden på svensk side. Visjonen her er Grenserittet med 10 000 deltagere. Noe som vil kreve en del utvikling av løype, overnatting, samlingsplass etc. Dette er en strategisk viktig sak m.h.p. økonomi for HSK.

Ellers er det ny leder i tur-o komiteen ved Hans Kurt Karlsen og vi gleder oss til at tur-o-sesongen starter når det blir litt varmere i lufta. For mange er tur-o en fin rekreasjon.

Og vi har fått en hyggelig status rapport fra de britiske øyer, fra Heather og Dickie. De ble foreldre for 4 uker siden og Katie Elise har ifølge faren allerede debutert på o-løp. Og hun går en trygg fremtid i møte, siden hun har arvet farens skjønnhet og intelligens (I følge faren selv). Vi skal hilse til hele klubben og de har et håp om å treffe oss allerede i Tiomila. Så da har dere mulighet til å hilse på Katie Elise og sjekke om faren snakker sant.

Dette er et ledd i å forsøke å informere best mulig om pågående saker og aktiviteter i klubben. Jeg har nok ikke fått med meg alt, men det er heller ikke meningen. Da ville dette blitt et langt skriv.
Vi vil også med det første etter påske avholde et info møte på Høiås i tilknytning til torsdagstreninga. Det blir en blanding av info rundt pågående prosjekter, litt sponsor presentasjon og mulighet til å stille spørsmål. Og så vil jeg ønske alle en god påske etter hvert og håpe på fine dager, enten om du er hjemme eller reiser opp i fjelllandet.