Reisebrev fra over-there

80% av familien og noen har strekt seg ser vi80% av familien og noen har strekt seg ser viVi har mottatt hyggelig brev fra våre venner og medlemmer familen Bjørgul som for tiden bor i USA. Og med hilsninger til oss alle. Brevet følger her og er ført i pennen av Ane.

Hei alle HSK-venner!
Åh, nei da, vi har nok ikke glemt dere, så her kommer en liten hilsen. Vi befinner oss nå i Forest Lakes, Albemarle County, utenfor den historiske byen Charlottesville, Virginia, USA. Vi leier et hus i et stort og fint nabolag, men tennisbaner, (asfalterte) stier og treningssenter, utendørs svømmebasseng i 5 min-gåavstand. Naboene har tatt oss godt i mot og vi trives godt. Vi har kommet oss litt ut av nabolaget vårt de tre månedene vi har bodd her så langt. Hovedstaden Washington DC er en 2-timers kjøretid unna, så dit har vi tatt oss noen dagsturer. For et par uker siden var vi en langhelg i New York og så sesongstarten til New York Knicks i Madson Square Garden sammen med vinnerne av New York Marathon. Selv om vi har flyttet fra orienteringens Mekka, har vi ikke glemt helt hva vi driver med. Vi har deltatt i tre o-løp, med stor forskjell på standarden på kart og terreng. Dere kan se resultater selv på den amerikanske klubben vårs hjemmeside, http://www.qoc.nova.org/.
Astrid trives godt på skolen, hvor hun også deltar på skolens idretter lacrosse og basketball. I motsetning til alle naboene, går hun til skolen 1km unna.
Koselig hus i USAKoselig hus i USAPetter og jeg går på samme high school. Vi har begge løpt cross country denne høsten. Petter har trent samme med det nest beste cross country guttelaget i Virginia, mens jeg var med på Albemarles cross country jentelag som kom på 10. plass i Virginia State Championship. Som vintersport har Petter valgt indoor track, mens jeg skal spille basketball.  Til våren må nok jeg også henge meg på friidrettstreningene på løpebanen.
Mamma Hege skjemmer oss bort med husarbeidet, og lager en sunn blanding av norsk og amerikansk middag hver dag så kostholdet vårt holder seg på plass. Hun er aktiv medlem på Albemarles treningsenter hvor hun får service som Wingen får på Spenst, om ikke bedre. De vet i alle fall å ta vare på de idrettsglade.
Pappa, Kristian oppholder seg mest på University of Virginia i løpet av dagen, hvor han driver banebrytende forskning om de viktigste ting i livet, nemlig kneproteser. Det virker som han trives hvert fall. 
Vi har det veldig bra, og byen vi bor i er vel verdt et besøk. Stikk gjerne innom!
Til slutt vil jeg, på vegne av familien, gratulere med flotte resultater i ungdomserien, NM, og spesielt 25-manna. Dere kunne jo gjort det litt spennende for oss som fulgte med live overføringen;)
Ha en heidundrande galla til lørdag og feire en imponerende sesong atter en gang.

Hilsen Astrid, Petter, Hege, Kristian og Ane Sofie

We'll be back! J

Red.anm. : Vi takker hjerteligst for reisebrevet, savner dere mye og ser fram til å få dere tilbake til Halden i 2009 en gang. Og proppfulle av impulser og energi....