Stemninger fra Jr VM i Dolomittene

En fornøyd Morten etter langdistansenEn fornøyd Morten etter langdistansenForrige uke var i o-sportens tegn i Dolomittene. Mange fra HSK var nedover og slo dermed to fluer i en smekk. Som tilskuer til årets Jr VM samt deltagelse i Italiensk 5-dagers. Morten Jarvis og Søren hadde en stor fanclub fra Halden, og de skuffet heller ikke. Søren med bl.a. sølv på lang og Morten med 11. plass på samme distanse. Personlig var det første gang med deltagelse i Italia og det var en ny og spennende opplevelse. Spesielt etappe 2, samme som langdistansen til juniorene ble litt spesielt. Med samlingsplass på nesten 2.000 m.o.h og et uvær uten like, var det rimelig tøft å stå på start. Gradene viste trolig ikke mer enn 4, startteltet blåste ned, lyn og torden og et striregn var realitetene. Da var det faktisk godt å komme i gang og deilig å kunne fullføre i god stil. Det ble mange høydemeter og ofte klatring på alle fire. Og noen veivalg var ikke like lure alltid.
For HSK var det selvsagt svært gøy med gode prestasjoner, fra både Søren og Morten. På forhånd uttalte begge at det var langdistansen som var det store målet og hvor man følte det var de beste mulighetene. Da Morten kom i mål på tidlig startnummer og med ledelse på nesten 7 minutter ble hn interjuet av arrangørenen." I felt very pigg today", og vi kunne snakke med en svært fornøyd Morten rett etter innkomst.

Og ikke minst med etappeseier til Synnøve Gustavsen, W12 på etappe 1. Da ble det krans og festivitas på premieutdelingen.

Ellers må vi si at det var en flott ramme rundt arrangementet og det var mye fokus og oppmerksomhet på mesterskapet. I sterk kontrast til fjoråret i Gøteborg må jeg si. Det var krevende løyper og de beste o-løperne var på toppen av pallen. Sverige vant medaljestatistikken, mens Norge fikk 2 sølv og en bronsje. Etter noen meget gode år i junior VM, er Norge ikke lenger blant de fremste nasjonene. Det er Sverige, Danmark og Sveits som dominerer og det virker som vi er litt på hela i forhold til de beste. Vi har bra bredde, men mangler spissene som står fram som en ener. Nå skal det ikke kimses av sølv til Britt Ingunn Nydal og bronse til Ulf Forseth Indgaard samt sølv til jentene på stafetten. Men det er viktig for våre løpere å jobbe langsiktig og se fremover mot videre utvikling i seniorklassene. Og da gjelder det å ha tålmodighet, for det er lange steg opp mot de beste seniorene.


Tåka kom og uværet fulgte påTåka kom og uværet fulgte påVed sprinten første dag, masse folk på tribunenVed sprinten første dag, masse folk på tribunenPublikumsvennligPublikumsvennlig Fra åpningen i Fiera di PrimieroFra åpningen i Fiera di PrimieroMindre klubbtelt enn vanligMindre klubbtelt enn vanligMorten på siste post etter et bra løpMorten på siste post etter et bra løp