Niels Christian er tatt ut til Student-VM

Etter gode løp på uttaksløpene i pinsen og på O-Festivalen, er Niels Christian Hellerud tatt ut på Norges lag til Student-VM i august. 

Niels sprint 660px

Niels Christian var nær landslagsdebut tidligere i vår, da han ble tatt ut som reserve til verdenscupløpene i sprint i Borås i mai. Denne gangen gikk det hele veien, og med gode løp på Hamar i pinsen og på O-Festivalen på Kongsvinger, sikret han seg den første landslagsrepresentasjonen som senior.

Student VM finner sted i Sveits 17. - 21. august. Det er 5 distanser: 17. august er det sprint, deretter langdistanse, sprintstafett og mellomdistanse, før mesterskapet avsluttes med skogsstafett 21. august.

12 løpere er tatt ut på det norske laget; 6 damer og 6 menn. Da det er 5 distanser på 5 dager, løper ingen av de norske løperne alle distansene. Niels Christian er tatt ut til å løpe sprint, langdistanse og stafetten siste dag. 

Hele 9 av de uttatte løperne (13 inkludert reservene) er fra NTNUI, se hvem dette er i nyhetssaken på orintering.no. Blant reservene til damene finner vi en annen haldenser - Hedda Raadal Bjørlo - som nå løper for NTNUI.

Mesterskapet kan følges på wucorienteering2022.ch.

Vi ønsker Niels Christian lykke til i mesterskapet!