Sølv til Magne på NM langdistanse

Årets NM-uke begynte i dag med langdistanse på Løvlia på Krokskogen. Der ble det sølvmedalje til Magne Dæhli!

MagneNMlang1

Magne i samtale med media etter medaljeseremonien.

Terrengen på Krokskogen kjennetegnes av åpne myrer og lettløpte furuhøyder hvor gode gjennomføringer og riktige trasévalg vil være avgjørende for et godt resultat.

Magne løp et godt løp og ledet underveis. Men på et langstrek til 11. post, litt etter halvveis i løpet, valgte han et langt rundtveivalg som viste seg å være betydlig saktere enn rett på. Der tapte han seieren til Lukas Liland. Liland startet 2 minutter etter Magne og fikk kontakt. På slutten av løpet hadde Magne som mange ganger før god fart og sikret sølvet foran Kasper Fosser.

Litt lengre ned i resultatlisten var det en Haldenduell mellom Håvard Wedege og Niels Christian Hellerud. De løp jevnt lenge, men etter passering av samlingsplass gjorde Niels Christian flere småbommer og Håvard løp fra. Håvard endte på 23. plass og Niels Christian på 28. plass.

Som i herreklassen var det en Haldenduell også i dameklassen, her om å bli beste Haldenløper. Iliana Ilieva og Jo Shepherd løp jevnt med litt forskjellige veivalg. Et par småmissar av Jo avgjorde duellen til Ilianas fordel. Iliana ble nr. 19 og Jo nr. 20. På 21. plass fulgte ex Halden SK-løper Idun Kristine Felde Olaussen, som nå løper for Nydalens SK.

I H17-18 kom Peder Bryggen på en 29. plass.

Se fullstendige resultater på Eventor 

NM uka fortsetter med kvalifisering til mellomdistanse på fredag, finaler mellomdistanser finaler på lørdag og stafett på søndag.