Vasatour 2010

"Ingeborg og Frøya før startIngeborg og Frøya før startI slutten av den snøfylte vinterferien dro fire familier til Sverige for å gå Sveriges største skirenn. De fem jentene fra HSK Malena Birkeland, Ingeborg Gustavsen, Frøya Andersen, Marit Gustavsen og Guri-Anne Hauan gikk Tjejvasan som er 3mil på lørdag." Ordene kommer fra Frøya som deltok i Tjejvasan nok en gang. Og med rekordforbedring av tiden fra i fjor. Og hun fortsetter:
"Søndag var det klart for Ungdomsvasan på 7km og Vasaloppet Öppet spår på 9mil. Det ble mye bra heiing i løypa og i spurten."

Undertegnede må bekrefte at det var en meget hyggelig tur og det er som alltid veldig artig å være med stemningen rundt Vasaloppet. Som deltager på Öppet spår for første gang var det nesten som å gå i det ordentlige Vasaloppet. Fortsatt litt kø i bakken, samme livet på alle væskestasjonene og samme suget etter å få en best mulig tid. Med 8.500 startende var det mye folk en stund og en gemyttelig stemning blant løperne.

Søndagen etter var det ordentlige løpet og her deltok Arnt Edvin og Bjørn Axel for HSK. Begge kom vel gjennom og sikkert motivert for et nytt løp til neste år. Og vi ser at Arnt Edvin åpnet hardt, mens Bjørn Axel kom sterkt på slutten.

Tjejvasan:
Malena brukte 2:18, Ingeborg 2:32, Frøya på 2:16, Marit Gustavsen
2:59 og Guri-Anne 2: 54

Ungdomsvasan:
Synnøve 0:29, Johanne 0:30 Aksel 0:31.

Vasaloppet öppet spår:
Jens Erik 6:39 Knut 6:11 og Morten 6:33.

Vasaloppet:
Arnt Edvin 5:17, Bjørn Axel 8:00

Resultater her

Aksel fikk smaken av laubærAksel fikk smaken av laubærMalena og Frøya i målMalena og Frøya i målGuri Anne mot MoraGuri Anne mot Mora