Overbygget grillplass på Høiås

Høiåstunet utvikles stadig - til glede for både klubbmedlemmer og Haldens befolkning. Det siste er planer om en overbygget grillpass.

Grill1

Styret i klubben har besluttet å opprette et prosjekt for å lage en overbygget grillplass på tunet på Høiås. 

Det er satt ned en prosjektgruppe med Anne Julsrud Haugen, Jon Ola Brevik og Claus Norsted som medlemmer. Gruppen har jobbet med plasserings- og utformingsalternativer, og arkitekt Ole Jørgen Moth i Moth Arkitekter AS har rentegnet ideene. 

Som tegningene viser er det planlagt et 8-kantet bygg utført i tre, med 3 tette vegger med glass-felt øverst, for å skape le for vind, samt krakker med bord omtrent som de som er ved dagens grillplass og en grill-løsning i midten. Gruppen har et ønske om kanskje noe kraftigere bærestolper (f.eks. trestammer) enn tegningene viser. Bygget foreslås plassert litt lavt i terrenget like vest for dagens grillplass, ikke langt fra lysløypa. For de som er lokalkjent, der hvor traktorveien bak tårnet kommer ut ved lysløypa.

Planene ble sendt på høring på e-post til klubbens medlemmer før jul, men prosjektgruppen tar gjerne imot flere innspill. Disse kan sendes til Claus Norsted på e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 90 17 24 10, eller til en av de øvrige medlemmene i prosjektgruppen. Hvis noen ønsker flere detaljer eller visning av plassering m.m. er det bare å ta kontakt. 

Videre planlagt fremdrift er å oppsummere høringer, eventuelt justere forslaget, sende byggemelding og forhåpentligvis kunne starte bygging til våren, forutsatt fullfinansiering.

Tekst: Claus Norsted

Grill10

Grill11