H21 5-dagars - the big bang

LedertrøyaLedertrøyaNå nærmer det seg med stormskritt 5-dagars, og det store oppgjøret i H21. Det hele startet i fjor da norges b-elite kjempet om Østfolds heder og ære. Vi snakker da selvfølgelig om Indre Østfolds store o-journalist Clas-Tommy Hærland, og haldens tre bukkene bruse Jens Petter Andersen, Jostein "Taffen" Tafjord og Stein"h"ar"d" Holt. Selv om Clas Tommy prøvde seg med alle mulige utsyknings triks før start, var det til slutt den krøllete stælken fra Halden som gikk av med seieren. Dette skjedde etter et dramatisk spurtoppgjør med Taffen, kun et sekund skilte de to etter fem dagers løping.

I år er det igjen duket for H21 oppgjør, men i år stiller langt flere til start. Det blir dermed enda gjevere å ta hjem seieren. Årets nykommere er Esten Øyen Fremmegaard, Martin Jullum, Grunde Varting, Eirik Hauan Andersen, Simen Anton Bjøringsøy, Sveinung Syversen og Arno Grønhovd. Det er med andre ord store deler av verdenseliten som stiller på startstreken. I likhet med Tour de France som er et seriøst arrangement stiller også dette oppgjøret med ulike trøyer. Deltakerne kjemper om 3 ulike utmerkelser som hver har sin trøye. Disse er leder trøya, klatrer trøya (flest plasseringer opp på lista) og spurt trøya. I tillegg er det en trøye til den som ligger nederst i sammendraget.

De aller fleste har pakket baggene sine og dratt nedover for å ta den siste finpussen på formen før det knekker i gang. De eneste som er igjen og som er så topptrent at dette ikke er nødvendig, er landslagskandidatene Jens Petter Andersen og Esten Øyen Fremmegaard.

For fans: Deltakerne setter stor pris på applaudering i innløp. Det vil også bli mulig å møte stjernene mellom klokken 16-17 på o-campen hver dag. Ut over dette ønsker vi ingen innpåslitne fans, da vi trenger ro for restitusjon.